zaterdag 20 oktober 2018
Volg Radio Centraal
  • Facebook: radiocentraal
  • Twitter: radiocentraal
  • YouTube: centraalbab
Radio Centraal Weer
Actuele weersituatie in Bergambacht
Op 20-10-18 11:42

Temperatuur: 12.3 °C
Windsnelheid: 0.9 m/s
Windrichting: SW
Neerslag vandaag: 0.0 mm

Uitgebreid weeroverzicht

Informatie over Radio Centraal

Radio Centraal is als lokale omroep opgericht in 1989 en bestaat inmiddels meer dan 20 jaar. Het station is opgezet voor de kernen Berkenwoude, Bergambacht en Ammerstol. Inmiddels behoort ook Schoonhoven tot het vaste uitzendgebied. In Berkenwoude, Bergambacht en Ammerstol heeft Radio Centraal een kabelfrequentie. In de vrije ether is Radio Centraal te beluisteren op 106.6 MHz en heeft een bereik in een straal van circa 20 km, gemeten vanuit Bergambacht. Hierbij worden ook de gebieden rond Gouda, Nieuwerkerk a/d IJssel, Capelle a/d IJssel en de Alblasserwaard meegenomen.

Het logo van Radio Centraal
Het logo van Radio Centraal

Radio Centraal is 24 uur per dag in de lucht met, als raamprogramma de uitzendingen van Radio West. In totaal verzorgt Radio Centraal wekelijks ongeveer 60 uur radio. Het zwaartepunt ligt daarbij op en rond de weekeinden. Op zowel zaterdag en zondag wordt veel aandacht besteed aan actueel en verstrooiend nieuws. Op zondagmiddag staat de sport centraal in een drie uur durend programma. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan muziek met daarbij de nadruk op een luisterpubliek van alle leeftijden. In doelgroepprogramma's worden moderne jazz, rock 'n' roll, country en schlagers, maar ook de nieuwste hits nader belicht.

Het station heeft een harde kern van zo'n 25 medewerkers. Zij werken op vrijwillige basis, ofschoon iedereen er zich van bewust is dat radio maken een bepaalde verplichting met zich meebrengt.

Qua financiŽn moet Radio Centraal voor het grootste deel in de eigen behoeften voorzien. De inkomsten komen uit de gemeentelijke opslag voor kijk- en luistergelden, reclame, giften en donateurs. Radio Centraal heeft circa 30 vaste reclamemakers en circa 300 donateurs.

Het station heeft een naamsbekendheid van 85% in de Krimpenerwaard met name in de kernen Bergambacht, Ammerstol, Berkenwoude en Schoonhoven. Van dit percentage luistert 60% regelmatig naar de programma's van Radio Centraal.

Laatst aangepast vrijdag 15 oktober 2010