Recept : Panna Cotta [ toetje]
NODIG: voor ca. 10 personen
2,5 dl. volle melk
7,5 dl. slagroom
150 gram bruine basterdsuiker
2 vanille stokjes [gespleten]
5 blaadjes gelatine
BEREIDING: 1] Schraap het merg uit de vanillestokjes 2] Zet de melk,room en suiker,de vanillestokjes en de vanillemerg in een pan twintig minuten op laag vuur en roer geregeld.
3] Week intussen de gelatineblaadjes in koud water. 4] Haal de pan van het vuur. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer deze door het roommengsel tot ze volledig zijn opgelost.
5] Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, giet door een zeef in een kan. 6] Schenk het mengsel in ca. 10 puddingschaaltjes en zet deze minimaal 3 uur in een koelkast.
6] Een heerlijk Italiaans toetje van Jamie Oliver
7] Succes met het maken en smuulen !
In het wekelijks radioprogramma: "Roelof op de Vrijdagmiddag" [ 17.00 - 18.00 uur] wordt altijd een [ heerlijk] recept voor U aangeboden.

< Vorige | Volgende > |
---|