zaterdag 18 november 2017
Volg Radio Centraal
  • Facebook: radiocentraal
  • Twitter: radiocentraal
  • YouTube: centraalbab
Radio Centraal Weer
Actuele weersituatie in Bergambacht
Op 18-11-17 3:53

Temperatuur: 7.8 °C
Windsnelheid: 3.1 m/s
Windrichting: WSW
Neerslag vandaag: 0.0 mm

Uitgebreid weeroverzicht

NODIG : voor 4-6 personen.

800 gram rundersukadelappen

zonebloemolie

1 ui gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 eetlepel sambal badjak

75 ml. ketjap manis

2 flinke eetlepels pindakaas

400 ml. kokosmelk

zout en peper.

BEREIDING: 1] Snijd het vlees in grove stukken en dep het goed droog. Bestrooi het vlees  met zout en peper. Braad de stukken sukade rondom bruin in de olie.

2] Schep het vlees  uit de pan. Fruit de ui en knoflook in het bakvet, doe het vlees terug in de pan. en schep de sambal erdoor. 3] Fruit nog 1 minuut mee.

3] Voeg dan de ketjap en pindakaas toe en schenk er de kokosmelk langs de rand van de pan bij. 4] Breng aan de kook. 5] Draai de warmtebron laag en stoof het vlees afgedekt in ongeveer 2 uur gaar.

6] Eventueel na het einde van de stooftijd, wat extra sambal toevoegen.

7] Klaar !. Veel succes en eet smakelijk.   [ lekker met rijst ]

In het wekelijkse radioprogramma: "Roelof op de Vrijdagmiddag" [ 17.00 - 18.00 uur] wordt altijd een heerlijk recept aangeboden voor U.